Ultralydundersøgelse i København? Læs mere her

By:

Når vi snakker basal billeddiagnostik, findes der grundlæggende to forskellige metoder: Røntgenundersøgelse og ultralydsundersøgelse. De fleste, som har prøvet at brække en knogle, har også oplevet at få taget et røntgen billede, af hvilket bruddets sværhed og kompleksitet skal aflæses. Med en ultralydsundersøgelse kan man ligeledes se ind i kroppen – og her er der mulighed for at se væsentligt flere detaljer end på et røntgen billede, især når det handler om kroppens bløddele.

Hvornår har jeg brug for en ultralydsundersøgelse?

Det mest oplagte eksempel på anvendelse af ultralyd i forbindelse med undersøgelse og diagnostik er ultralydsundersøgelse af fosteret i livmoderen. Når en graviditet når et vist stadie, er det muligt ved hjælp af ultralyd at danne et rigtig fint billede af den lille ny.

Hvis du har prøvet at være gravid, og i den forbindelse har fået foretaget en eller flere ultralydsundersøgelser, kan du sikker huske hvor vildt og fantastisk det var for første gang at se det nye liv med egne øjne. Nu om stunder kan man oven i købet skabe 3D film af fosteret ved hjælp af ultralyd, således at det samlede indtryk bliver endnu mere levende.

Ultralydsundersøgelse anvendes også i stigende omfang når underlivet skal undersøges i forbindelse med et gynækologisk tjek. Du vil også som regel blive udsat for en ultralydsundersøgelse af muskler, led og ligamenter når du har fået en sports skade, eller hvis dysfunktionalitet i hals eller spiserør gør det svært at synke maden. Og endelig anvendes ultralydsundersøgelser ofte når blod og væske strømme i kroppen skal klarlægges, som del af en undersøgelse af cirkulationen og kredsløbet.

Hvor kan jeg få en god ultralydsundersøgelse?

Hvis du er bosat i Region Hovedstaden, og leder efter en centralt placeret røntgen og ultralyds klinik med kort ventetid på ultralydundersøgelse, kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold – læs mere på noerrevold.dk