Terapi for krop og sjæl – hvordan og hvorledes?

04 april 2020 Astrid Pedersen
Terapi for krop og sjæl - hvordan og hvorledes?

Har du besluttet dig for at tage springet og gennemgå et kropsterapi forløb, vil din kropsterapeut først og fremmest åbne med en samtale omkring de problematikker, du gerne vil arbejde med.

Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved din kropsterapeut. Tryghed er en vigtig forudsætning for behandlingens succes, og for at du kan få det fulde udbytte heraf. Derfor er en dygtig kropsterapeut som regel også uddannet psykoterapeut, således at det fysiske og det mentale kan gå hånd i hånd igennem hele behandlings forløbet.

Hvordan foregår kropsterapi?

Din kropsterapeut vil hele tiden holde verbal kontakt med dig gennem hele sessionen, og sprøge ind til hvad du føler og mærker i din krop når du tænker på – og fortæller om – begivenheder, personer eller situationer, som betyder eller har betydet noget for dig i løbet af dit liv. Der kan være tale om såvel negative som positive oplevelser og mere eller mindre behagelige krops fornemmelser, som ledsager disse.

Kroppen kan fortælle en hel del om hvorledes du har oplevet en situation, som du måske helt eller delvist har fortrængt på det intellektuelle plan. Oplevelser, følelser og traumer lagres nemlig i kroppen selv om vi undertrykker dem kognitivt.

Samtidig kan kroppen ved hjælp af sit eget sprog fortælle din sygdoms historie, hvis du har lidt eller lider af eksempelvis stress, angst eller depression. Og med kroppsykoterapeutiske metoder kan det lade sig gøre at forløse de spændinger, som har bygget sig op som følge af disse negative påvirkninger.

Hvad kan jeg opnå med kropsterapi?

Du kan opnå rigtig gode resultater med kropsterapi i form af en øget krops bevidsthed, en bedre kontakte til din krop og en styrket evne til at lytte efter kroppens signaler. Dette kan især gavne stress patienter, som igennem længere tid har negligeret kroppen og dens advarsler. Du kan læse mere om de gavnlige virkninger af kropsterapi på http://kroppsykoterapeut.dk/kropsterapi/ 

Flere Nyheder