Få hjælp til begravelse hos den lokale bedemand i Slagelse

06 april 2020 Astrid Pedersen
Få hjælp til begravelse hos den lokale bedemand i Slagelse

Står du som pårørende til et nyligt bortgået familiemedlem med det overordnede ansvar for begravelse eller bisættelse? Så skal du vide, at du aldrig er helt alene om denne opgave. Du kan altid få hjælp fra en af de første personer, du møder i forbindelse med dødsfladet, nemlig den lokale bedemand.

Hvordan kan bedemanden hjælpe med bisættelses arrangementet?

Måske tror du, at bedemandens eneste opgave handler om at skaffe en kiste og køre den afdøde til kapellet – og der fra videre til kirken eller krematoriet. Dette er da også bedemandens første og fremmeste opgave. I denne forbindelse sørger bedemanden for klargøring af den afdøde, det vil sige en respektfuld kisteilæggelse og pæn påklædning. Bedemanden tilser den afdøde mens han eller hun ligger i kapellet, og sørger for at alt er i orden inden vedkommende skal ud på sin allersidste rejse.

Men bedemanden kan lette langt flere byrder fra dine skuldre end du måske lige går rundt og tror. Det er for eksempel som oftest bedemanden, som forestår kontakten til præsten og kirke kontoret i den kirke, fra hvilken bisættelsen skal foregå.

Derfor er et en fordel at vælge en lokalt kendt bedemand, som i forvejen vil have stort kendskab til området hvor din afdøde pårørende havde sin sidste bolig. Så vil han eller hun nemlig have den bedste kontakt til de relevante instanser på forhånd.

Det samme gælder for kroer og gæstgiverier eller restauranter i området, som ville kunne lægge lokaler til gravøl, frokost eller reception, når selve begravelses eller bisættelses ceremonien er færdig. Og samtidig hjælper bedemanden gerne med diverse formalia og papir arbejde, for eksempel indhentning af begravelses hjælp fra den afdødes egne forsikringer eller ved ansøgning til kommunen.

Hvor finder jeg en dygtig bedemand i Slagelse?

Hos Bedemand Berner kan du få hjælp til alt hvad der vedrører begravelse og bisættelse i Slagelse. Læs mere på bedemand-berner.dk

Flere Nyheder