Bevar dit sunde tandsæt med hjælp fra din tandlæge

06 april 2020 Astrid Pedersen
Bevar dit sunde tandsæt med hjælp fra din tandlæge

Ligger dit seneste tandlæge besøg så lang tid tilbage, at du har svært ved at huske hvornår det egentlig var? Springer du tandlæge besøg over selv om du godt ved at du faktisk burde gå til tandlæge hvert halve år? Og undskylder du dig med at dine tænder ikke fejler noget?

Så er det bare om at få booket en tid til tand eftersyn og rensning af tænder og tandkød hurtigst muligt. Du ved nemlig ikke hvilke dårligdomme der skjuler sig under tandkødets rand, eller mellem tænderne.

Når først tandpinen melder sig på banen er det for sent at forebygge – så kan der kun behandles. Og det kan hurtigt vise sig at blive både dyrere og mere smertefuldt end et rutine eftersyn med tilhørende tandrensning på årlig eller halv årligt basis.

Hvordan foregår et tandlæge besøg?

Når du en gang hvert halve eller hele år tropper op hos din faste tandlæge og sætter dig i stolen, vil besøget som regel indledes med et eftersyn af dine tænder og af dit tandkød. Her vil tandlægen kunne konstatere om der er syreskader på tænderne, og om tandkødet virker sundt og raskt eller rødt, hævet og tilbagetrukket.

Samtidig vil tandlægen sandsynligvis få optaget røntgenbilleder, som kan vise tændernes mellemrum samt tændernes rødder og kæbeknoglen. Her ud fra vil tandlægen kunne aflæse, om der skulle gemme sig ansatser til eksempelvis karies eller parodontose på de steder, som man ikke kan se med det blotte øje. Skulle dette være tilfældet, kan tandlægen sætte en forebyggende behandling i værk.

Tandlæge besøget vil afsluttes med en afrensning af dine tænder. Denne foregår dels ved hjælp af ultralyd, som effektivt fjerner belægninger og tandsten, dels ved hjælp af en roterende gummi dut påført et let slibende middel. Dine tænder bliver efterfølgende blanke og skinnende, og din ånde ganske frisk.

Bestil tid til tandlæge besøg allerede i dag på http://stjerneklinik.dk/ 

Flere Nyheder