Arkitektfirma for dig eller sammen med andre?

05 april 2020 Anders Lundtang Hansen
Arkitektfirma for dig eller sammen med andre?

Hvad husker du egentlig bedst: Navnene på et arkitekthus eller navnene på enkelte arkitekter?

Formentlig vil navnene på husene være velkendte i nogle lande, hvor man går op i, at man står samlet om at skabe tingene lidt på samme måde, som man ser advokatfirmaer have flere advokater under samme tag og firma.

Men ofte kommer det jo også an på, hvad stedet er mest kendt for, og så er der jo lige meget, om man er en enkeltperson, eller om man er et firma.

Dog tør vi næsten godt spå om, at du nok bedst kan huske navne på arkitekter alene, danske og udenlandske, end du kan huske navnene på husene.

Også selvom de kendte arkitekter måske var underlagt et hus, så skiller de sig nogle gange ud – og nogle af dem er endda opkaldt efter den mest kendte arkitekt, selvom der er andre ansat under vedkommende, og når personen er død, så er navnet blevet synonym med et hus og ikke længere personen selv.

Så har man måske et arkitektfirma i Djursland, der er oprettet nyt eller har lang tid bag sig – eller måske er det netop dette firma, som du har etableret.

Hvad skal det så være mest kendt for: At du er den kendte arkitekt, eller at I arbejder sammen som en samlet enhed?

Det er nok udansk at sige, men der er jo intet i vejen for at sigte efter at blive en berømt arkitekt, hvis det nu er ens drøm, for hvis det er en del af grunden til, at man ville være arkitekt, så er der jo ingen, der skal tage den drøm fra en.

Men du kommer nok ikke udenom, at du skal have noget hjælp til at etablere og eventuelt bygge eller ombygge dette sted til et arkitektfirma, men derfor kan det hele jo godt være centreret om dig som person.

Flere Nyheder